BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hamis a ruha! Lengyel teherautót kapcsoltak le a vámosok

Hamisított ruházati termékekkel megrakott lengyel teherautót kapcsoltak le a vámosok Nagylaknál – mondta a VGO-nak Sipos Jenő, a vámhatóság szóvivője.

A bemutatott okmányok alapján a lengyel sofőr közel 20 ezer kilogrammnyi textilterméket szállított Törökországból Ausztriába. A pénzügyőrök kockázatelemzés alapján a rakomány tételes vizsgálata mellett döntöttek, amelynek során a ruházati termékek között több mint 2 ezer különböző márkajelzésű – Espirit, Derby Heans, Prodigy, Alvan, Spider Man – pólót, szövetnadrágot, farmernadrágot és gyermekpizsamát találtak.

A márkavédett termékekre vonatkozó védjegyjogosultságot a sofőr nem tudta igazolni. A több mint 15 millió forint értékű – a szakértői vélemény szerint gyenge minőségű – hamisítványt lefoglalták, és ismeretlen tettes ellen áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.