BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét lehet szavazni a vendégbarát múzeumokra

A Magyar Turizmus Zrt. és az Önkormányzati Minisztérium Turisztikai Szakállamtitkársága 2009-ben ismét meghirdette a Vendégbarát Múzeum Pályázatot a hazai muzeumok számára. Az érdeklődők online szavazhatnak az intézményekre.

  Az idei programra 32 múzeum pályázata érkezett be. A beérkezett pályázatokat a kiíró intézmények szakembereiből álló előzsűri értékelte. A pályázók közül hat intézmény nem rendelkezett a feltételként meghatározott érvényes muzeális intézményi engedéllyel, így a szavazáson 26 intézmény versenghet a Vendégbarát Múzeum címért. 

Április 1-től május 3-ig a nagyközönség a www.vendegvaro.hu honlapon kialakított, s a www.itthon.hu–ról is elérhető szavazófelületen oszthatja meg a magyarországi múzeumokkal kapcsolatos tapasztalatait és szavazhat arról, hogy melyik intézmény érdemli ki 2009-ben a Magyarország Vendégbarát Múzeuma címet és az ezzel járó promóciós támogatást.

A szavazás 2009 május 3-án zárul, az ünnepélyes eredményhirdetésre május 16-án, a Múzeumi Világnapon kerül sor.

A Vendégbarát Múzeum Program célja, hogy a „látogatóbarát” fejlesztések híre eljusson mind a belföldi, mind a külföldi potenciális vendégekhez, s ezáltal hozzájáruljon a kulturális turizmus fejlődéséhez. A címre azok az intézmények pályázhatnak, amelyek a látogatók megváltozott igényeit programkínálatuk bővítésével, újszerű, kreatív, interaktív bemutatási módszerek, formák bevezetésével, élményt nyújtó elemek segítségével elégítik ki.

A Magyar Turizmus Zrt. a nyertes intézmények promóciós tevékenységét  30 ezer fő feletti éventkénti látogatószám esetén 2 millió forinttal, 30 ezer fő látogatószám alatt 1,5 millió forinttal támogatja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.