BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Minden második ember szétválogatja a szemetet

A magyar lakosságnak csak 52 százaléka gyűjti anyaga szerint különválogatva a hulladékokat

A szelektív hulladékgyűjtést a magyar lakosság 96 százaléka ismeri, és saját megítélése szerint több mint háromnegyedének lehetősége is van erre, a mindennapok során azonban a megkérdezetteknek csak 52 százaléka gyűjti anyaga szerint különválogatva a hulladékokat – derül ki az ÖKO-Pannon Kht. kutatásából.

Amíg 2006-ban még csak a megkérdezettek 46 százaléka állította, hogy elkülönítve gyűjti az otthonában képződött hulladékok.

A szelektív hulladékgyűjtéshez való pozitív lakossági hozzáállást mutatja, hogy a nem gyűjtők 64 százaléka nyilatkozott úgy, hogy ha lehetősége lenne rá, ő is bekapcsolódna a mindennapi szelektálásba.

Magyarországon ma már közel 6 millió lakosnak több mint 5.000 gyűjtőponton, illetve házhoz menő gyűjtés révén van lehetősége részt venni a szelektív hulladékgyűjtésben. Az ÖKO-Pannon Kht. kutatásában megkérdezettek 91 százalékának lakóhelyén gyűjtőszigetes, 21 százalékának településén pedig házhoz menő - úgynevezett zsákos - gyűjtési rendszer működik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.