BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Semjén: A családok is mehessenek csődbe!

A magyar szociális rendszer nem készült még fel arra, hogyan segítsen a fizetésképtelenségbe sodródott családokon – írja Semjén Zsolt a Népszabadságban Bagdy Gábor KDNP-s képviselőtársával közösen írt cikkében.

Az utóbbi időben egyre gyakoribbak a rossz hírek, a családok számláikat, hiteleiket nem tudják időben kifizetni, és szorult helyzetükben végső megoldásként legális vagy illegális uzsorakölcsönt vesznek fel. Mivel az uzsorakölcsön hatalmas kamatát sem tudják fizetni, előbb-utóbb földönfutókká válnak. Fájdalmas hír volt, hogy a téli fűtési költségekre tavaly felvett kölcsönt az idén már a kilakoltatás követte. Szomorú és felháborító, hogy egyre többen élősködnek és gazdagodnak mások nyomorúságán – írja a KDNP elnöke és fővárosi frakcióvezetője a Népszabadságban.

A pénz- és hitelpiaci válság Magyarországon az embereket mindennapi életük számos területén sodorta válságba. Mindezekkel szemben Gyurcsány Ferenc és kisebbségi kormánya tehetetlen. A válság hatásai még csak részben láthatók, de már most is félelmetesek. Ennek a kormánynak mérhetetlenül nagy az adóssága: alapvetően szükséges intézkedések sorát mulasztotta el meghozni.

Ma - írja Semjén és Bagdy - kiáltó társadalmi igény van a családi csődeljárásra; az emberek, a családok fizetésképtelensége esetén irányadó törvényi rendelkezésekre. Teljesen új, több pilléren nyugvó intézményrendszer felállítására lesz szükség, mely az együttműködésen, az összefogáson alapul; s melynek három olyan új szereplője van, amely a megváltozott körülményekhez igazodva a válsághelyzetbe jutott családok mellé áll.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.