BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már Cannes-ban is spórolnak: pezsgő helyett bort rendelnek a vendégek

A vendégek többsége az idén fehér- vagy vörösbort rendel pezsgő helyett – így jellemezte a cannes-i filmfesztivál hangulatát John Woodward, a brit filmtanács vezérigazgatója.

A független filmipar legnagyobb seregszemléjét az idén is óriási médiafigyelem kíséri, és a tengerparti vendéglőket, kávéházakat ellepik a ruha- és ékszerkölteményekben pompázó filmcsillagok.

Ugyanakkor a gazdasági válság hatásait lehetetlen eltitkolni: évek óta most először nem nehéz szállodai szobát vagy éttermi asztalt foglalni a fesztivál alatt. Az extravagancia helyett a spórolás légköre lengi be Cannes tengerparti sétányát, a Boulevard de la Croisette-et.

A társasági események egy része – például a Vanity Fair partija – elmarad, másoknál „csak” a színvonalat fogták vissza a szervezők. A fesztiválra becslések szerint 20-30 százalékkal kevesebb filmes érkezett, mint tavaly.


Nagyobb térképre váltás

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.