BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Összeroppan vagy sem a Munkaerőpiaci Alap?

A Munkaerőpiaci Alap működőképességét semmi nem veszélyezteti, a munkanélküliség nem nőtt másfél hónapja - mondta Filló Pál szocialista képviselő szombaton.

Az MSZP szakpolitikusa Czomba Sándor, a Fidesz országgyűlési képviselője sajtótájékoztatójára reagált, ahol elhangzott, hogy az ősszel összeroppan a Munkaerőpiaci Alap, ha a jelenlegi tendencia folytatódik, azaz a bevételi oldal nem teljesül, míg a kiadási oldalról óriási a kiáramlás. Filló Pál ezzel szemben azt hangsúlyozta, hogy az alap költségvetésével semmi probléma, a programok finanszírozása biztosított.

A pályakezdők álláslehetőségeiről szólva az ellenzéki párt szakpolitikusa úgy fogalmazott: "a korábbi miniszterelnök azt javasolta, hogy el lehet innen menni; a mostani nem mond ilyet, csak éppen nem tesz semmit a pályakezdő fiatalok érdekében". Kijelentette, a Fidesz arra készül, hogy visszaadja a pályájuk elején állóknak a hitet: van értelme Magyarországon élni és dolgozni. Véleménye szerint a pályakezdők helyben járnak, hiszen ha túlképzettek, az a baj, ha pedig alulképzettek, akkor az.

Czomba Sándor tájékoztatóján több adatra is hivatkozott a munkanélküliek számának növekedéséről. Példaként említette egy állásportál felmérését, amely szerint drasztikusan megnőtt a munkanélküliek száma a 45 év felettiek között.

"Megértem, hogy a Fidesz számára problémát jelent, hogy a Bajnai-kormány első száz napja pozitívan értékelhető, de az embereknek az az érdekük, hogy erős forint legyen, és a kitűzött célok megvalósuljanak" - mondta a szocialista honatya.

A régióban egyedül Magyarországon sikerült stabilizálni a munkaerőpiacot, másfél hónapja nem nőtt a munkanélküliség - hangsúlyozta Filló Pál. Elindultak azok a programok, amelyek az alulképzett fiataloknak adnak alapképzettséget - tette hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.