BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem hatékony a jelzáloghiteleseket segítő amerikai program

A TARP felügyeletére kijelölt kongresszusi ellenőrző bizottság ma nyilvánosságra hozott jelentése szerint kétséges, hogy a bajba került jelzáloghiteleseket segítő 50 milliárd dolláros program hatékonyan megakadályozhatja a hitelek bedőlését.

Az emelkedő munkanélküliség, a hitelfeltételek és a stagnáló ingatlanárak miatt több millió amerikai veszítheti el otthonát – áll a kongresszusi bizottság jelentésében, amelyet a Bloomberg idéz.

A képviselők ezért arra kérik a pénzügyminisztériumot, vizsgálja felül a program időtartamát és nagyságrendjét, hogy minimalizálja a várható bedőlések gazdasági következményeit.

A bizottság egyik republikánus tagja különvéleményében úgy fogalmazott: az adófizetők védelme helyett a jelentés a további források bevonásának szükségességét hangsúlyozza. Jeb Hensarling szavai szerint a lakáshiteleseknek – legyenek arra érdemesek vagy nem – további anyagi támogatásra van szükségük, amelyeket az állam garantál.

Tegnap Timothy Geithner pénzügyminiszter bejelentette: a program elérte célját azzal, hogy október 6-ig 500 ezer lakástulajdonos részesült támogatásban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.