BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jövőre ismét emelkedik a dohánytermékek adója

Tovább nő jövőre a dohánytermékek jövedékiadó-terhelése, így várhatóan tovább emelkedik az ebből származó jövedékiadó-bevétel – közölte a VPOP.

 A dohánygyártmányok jövedékiadó-bevétele 2008-ban 7,03 százalékos bővülést mutat az előző évhez képest, míg az idén tavalyhoz viszonyítva várhatóan ez az arány 10,03 százalék lesz. Az idei jövedékiadó-bevételt mintegy 298 milliárd forintra várja az adóhatóság, míg a múlt évben összesen 271 milliárdnyi folyt be a költségvetésbe.


A VPOP és a Magyar Dohányipari Szövetség (MDSZ) illetékeseinek véleménye szerint a két szervezet egyik legfőbb közös feladata az illegális dohánytermékek visszaszorítása, ahol jelentős eredményeket értek el.
„A feketepiac elleni fellépésnek két eszköze van: a VPOP szigorú ellenőrzési gyakorlata és a kiegyensúlyozott adópolitika.

A 2002–2004 közötti – mintegy 94 százaléknyi – adóemelés következménye az lett, hogy az adózatlan termékek piaca mintegy 27 százalékra növekedett” – állítja Patai András, az MDSZ elnöke. VG

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.