BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

500 millió "fekete euró" csorgott a kasszába Franciaországban

A külföldre menekített "feketepénzekből" legalább fél milliárd euró csorog vissza a francia állam kasszájába az államháztartásért felelős miniszter tájékoztatása szerint.

Az eredmény elismerésre méltó siker - jelentette ki Eric Woerth francia államháztartási miniszter. Woerth még tavaly nyáron közölte, hogy háromezer olyan francia polgárról van listája, akik illegális úton kimenekített pénzeket tartanak svájci bankszámlákon – tudósít a Die Presse.

A miniszter mentességet kínált azoknak, akik a múlt év végéig bevallják ezeket az összegeket és az adót a bírsággal együtt befizetik. Az amnesztia keretében eddig mintegy 500 millió euró "fehéredett ki". A sikerre tekintettel Woerth most meg akarja hosszabbítani az adóamnesztia határidejét.

Mint arról korábban beszámoltunk, Olaszország is sikeresnek értékelte saját adóamnesztia programját. Az adóamnesztia keretében 95 milliárd euró folyt be az olasz gazdaságba. Róma szerint mostanra véget ért az adóparadicsomok kora, mivel nem éri meg offshore számlákra rejteni a vagyont. Az olasz pénzügyminisztérium december végi közlése szerint a külföldre menekített pénzek 98 százalékát húzták vissza az országba az adóamnesztia segítségével.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.