BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lehet-e egy főnök jövedelme százszorosa mint a beosztotté?

A Német Ipari és Kereskedelmi Kamarák Szövetségének (DIHK) elnöke igen problemetikusnak tartja egyes német politikusoknak azt a felvetését, hogy a menedzseri fizetések összegét törvényileg szabályozzák, hogy azok tisztességes szinten maradjanak.

A Welt am Sonntag című lapnak nyilatkozva Hans Heinrich Driftmann rámutatott, különbözőek a gazdasági ágazatok és a vállalati méretek. Habár nem engedhető meg, hogy a fák az égig nőjjenek, bizonyos összefüggést meg kell őrizni.

Számolja ki a Világgazdasággal, hogy Önnek mennyi lesz idén a nettóbére!

Arra a kérdésre, vajon egy főnök keresete lehet-e százszor akkora,mint a beosztottaké, Driftmann kifejtette, nem szabad önkényesen kiragadott számokhoz ragaszkodni, hanem az objektív sikert kell mérni. Ha például valaki alapvető felfedezést ért el, és ennek köszönhetően sok ezer embernek biztosit bért és kenyeret, ennek már van értéke."

Ám ha bankmenedzserek nagy kereket forgatnak, olyan pénztermékekkel, amelyeket egyetlenegy ember sem lát át, és emiatt bankok omlanak össze, akkor már az illetékesekhez fordulnék, hogy gyakoroljanak szerénységet.". 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.