BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Befagyasztanák minden nyugdíjas ellátmányát a görögöknél

Görögországban befagyasztanák minden nyugdíjas ellátmányát az idén az ország munkaügyi miniszterének a javaslata szerint.

Andréasz Loverdosz egy görög rádióadónak hétfőn azt mondta, hogy ezt a javaslatot már közölték a pénzügyminiszterrel.

Görögországban hatalmasra, GDP-arányosan 12,7 százalékra duzzadt az államháztartási hiány tavaly, amit három év alatt fokozatosan akarnak csökkenteni az Európai Unió által előírt 3 százalékra.

A kormány néhány hete jelentette be, hogy a deficit leszorítása céljából egyebek között befagyasztja a havi 2 ezer euró feletti nyugdíjakat, az ez alatti ellátmánnyal rendelkezőkét viszont a várt infláció mértékével, 1,5 százalékkal emeli.

A görög munkaügyi miniszter nem sokkal azután tett javaslatot minden nyugdíj idei befagyasztására, hogy Olli Rehn, a gazdasági és pénzügyi területért felelős EU-biztos jelezte, a kormánynak további intézkedéseket kell tennie az államháztartási hiány csökkentése céljából.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.