BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Wáberer: Nagy lehetőség előtt a magyar fuvarosok - Videó

Wáberer György a VOSZ ülésén elmondta: nem zárja ki, hogy hamarosan megváltoztathatja előadása címét, de egyelőre csak azt szeretné elérni, hogy a magyar cégek maradjanak az ország fuvarozói.

Wáberer György elmondta: a logisztikai iparág nem korlátozódik Magyarországra, hiszen az ország igen szerencsés földrajzi helyzetben van. A magyar fuvarozók szerepe ezért Európpában jelenetősen megnövekedhet, de ennek feltétele az adminisztratív terhek csökkentése. Az ágazatot jelenleg öt hatóság ellenőrzi, így nem lehetünk versenyképesek.

Nézze meg Gablini Gábor, Wáberer György, Beck György, Csányi Sándor és Orbán Viktor beszédét, és a kézfogást is.

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete más országokban tapasztalta, hogy egyszerűsödik az ügyintézés, teret nyer az elektronikus adminisztráció. A fuvarozók ugyanakkor itthon nem tudták elérni az üzemanyag jövedéki adójának csökkentését, ezért a hazai fuvarozók külföldre mennek tankolni, ezzel pedig komoly veszteséget szenved el az állam.

Wáberer György elmondta: ma a fuvarosok járműveinek átlag életkora 2,5 fél év, miközben a közösségi közlekedésben a buszok mintegy 15 évesek. Ez is azt mutatja, hogy érdemes bevonni a hazai magánszektort a közösségi közlekedésbe. A gépkocsivezetők képzése sem megfelelő, a szakképzés nem megoldott, holott ez elengedhetetlen a gépkocsivezetők számának növeléséhez.

Az európai logisztikai torta ugyan csökkent a válság miatt, de hogy ebből mekkora szeletet tudnak a magyar fuvarosok kiszakítani, az rajtunk múlik. Wáberer hozzátette: a japán légitársaság csődjekor a cég vezetősége lemondott és az egyik menedzser ingyen vállalta az az újraszervezést - "én azt gondolom, sok lehetőség van itt is" - zárta előadását Wáberer György.

A rendezvény első felében Demján Sándor vitaindítóját, Tolnay Tibor, Krisán László, Csicsáky Péter hozzászólását nézheti meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.