BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Stumpf: Legkésőbb jövőre adót kell csökkenteni!

A Századvég Alapítvány elnöke szerint a 2011-es költségvetésben már szerepelnie kell egy jelentős adócsökkentésnek.

Legkésőbb a 2011-es költségvetésben szerepelnie kell az adócsökkentésnek, de bizonyos területeken az új kormány talán még az idén tud olyan bürokráciát mérséklő lépéseket tenni, amelyek jelentős megtakarítást idéznek elő a vállalkozóknál - mondta a Századvég Alapítvány igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában.

Stumpf István szerint a módosításoknak el kell érniük azt a kritikus tömeget, amely aztán visszafordíthatatlanná teszi a folyamatokat és átütő erejű változást hoz.

Ennek része a többi között a magyar vállalkozások pozitív diszkriminációja, hiszen az mégis csak tűrhetetlen, hogy az elmúlt időszakban a magyar vállalkozások gyakorlatilag másodrendűek voltak Magyarországon. Az európai uniós mintákkal összehasonlítva a magyar vállalkozók messze az európai átlag alatt részesültek például az európai fejlesztési forrásokban - fogalmazott a politológus.

Hogy a stratégia milyen elemekből áll össze, az abból a gazdaságfejlesztő csomagból derülnek ki, amelyen Matolcsy György régóta dolgozik - mondta Stumpf István. A kormányprogramban ennek részletesen szerepelnie kell, az ellenzék pedig annak vitája során mondja majd el, hogy hajlandó-e támogatni azt vagy sem - fűzte hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.