BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Matolcsy: Idén magasabb hiány és adócsökkentés

Matolcsy György, a leendő kormány gazdasági miniszter ma közölte, hogy az előző évinél jelentősen magasabb költségvetési hiánnyal számol.

A gazdasági tárca várományosa úgy látja, idén 4,5-6,5 százalékos, GDP arányos költségvetési deficitre számít az előző évi 4 százalékhoz képest. Matolcsy György úgy látja, a 6,5 százalékos hiány még elfogadható a piacok számára.

A második Orbán-kormány tagjainak névsorát itt olvashatja!

A Bloomberg jelentése szerint a leendő gazdasági miniszter nem tartja kizárhatónak, hogy a következő kormány évente 1 százalékkal csökkenti majd a hiányt. Matolcsy leszögezte, hogy az Orbán-kormány adócsökkentést tervez az idei évre, ezek mértékét a Bajnai-kabinettől örökölt költségvetési helyzet szabja meg. Matolcsy György hozzátette: 2011 végére Magyarországnak hiteles euróövezeti csatlakozási tervvel kell előállnia.

Matolcsy György a mai sajtótájékoztatón nyilatkozott, miután Orbán Viktor bemutatta leendő kormánya tagjait.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.