BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nekimentek a bankok az EU-nak

Bírálják a fedezeti és a magán-tőkebefektetési alapok szabályozására vonatkozó uniós terveket az állami kézben lévő európai fejlesztési bankok.

Az Európai Fejlesztési Pénzintézetek Szövetsége (EDFI) – amely a feltörekvő piacokon, így a legszegényebb országokban hajt végre befektetéseket – a soros elnök Spanyolországhoz intézett levelében arra figyelmeztette az EU-t, a tervezett új szabályozás meggátolhatja tagjait abban, hogy a rájuk bízott feladatokat teljesítsék.

Az EDFI fellépése ismét ráirányította a figyelmet az előirányzott uniós változásokra és a velük szemben megnyilvánuló fenntartásokra. Ezek egyik oka az amiatti félelem, hogy az új szabályozás értelmében az EU-n kívül – az Afrikában, Ázsiában és Latin-Amerikában – működő alapkezelők csak akkor léphetnek kapcsolatba uniós partnereikkel, ha országuk megfelel azoknak a standardoknak, amelyeket majd a tervezett direktíva tartalmaz.

További részletek a holnapi Világgazdaságban! 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.