BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szja az utolsó pillanatban - 50 milliárdot utalt az APEH

Az adózók java az utolsó pillanatra, május 20-ra hagyja az szja-bevallás benyújtását, de 1,8 millióan azért már teljesítették kötelezettségüket. Az APEH több mint 50 milliárd forintot utalt már ki a jogosultaknak – írja a Népszabadság.

Már több mint 50 milliárd forintot utalt vissza az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) az adózóknak, akik a tavalyi jövedelmükről már benyújtották bevallásukat az adóhatósághoz. Eddig mintegy 1,8 millió bevallás futott be, illetve ennyit tart nyilván az adóhatóság. Ennek durván negyedét, április 24-i állás szerint több mint 438 ezret papíralapon juttatták el az adózók - írja a Népszabadság.

Ennél többet, 462 ezret pedig elektronikus úton – vagyis tovább tart az e-bevallási rendszer térnyerése. A legtöbb bevallást azonban a kettő keverékével állítják elő: elektronikus program segítségével, de kinyomtatva küldik el az adóhatósághoz az íveket. Ezeket úgynevezett 2D technikával olvassák be az adatfeldolgozás során, az ilyen bevallásokból pedig már több mint 890 ezret tartanak nyilván.

Az adózóknak május 20-ig kell benyújtaniuk a tavalyi évről szóló szja-bevallásokat, szintúgy a munkaadóknak eddig kell eljuttatniuk az íveket az adóhatósághoz. Ezenkívül az adózók megbízhatták még az APEH-et, hogy ott készítsék el a bevallásokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.