BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Viszlát 2084-ben? Nem a görögök vannak a legnagyobb bajban

Görögország az adósság terhét 2013-ig ismét az éves GDP 60 százalékára fogja csökkenteni, ezt azonban más fejlett államok csak legalább másfél évtizeddel később lesznek képesek megvalósítani – állítja egy gazdaságkutató.

A svájci International Institute for Business Development  (IMD) a minap közzétett tanulmányában. Az úgynevezett adósság stressz tesztjének eredményét ismertetve leszögezi, hogy az olyan fejlett és nagy gazdaságok, mint Németország, Franciaország és Nagy-Britannia csak jóval hosszabb idő alatt lesznek képesek adósságaik csökkentésére – írja a Die Presse.

Németország és Nagy-Britannia a GDP 60 százalékos határát 2028-ig fogja elérni, Franciaország pedig egy évvel később. A legsúlyosabb a helyzet az erősen eladósodott Japánban, amely az IMD tanulmánya szerint csak 2084-ben lesz képes adósságait az éves GDP 60 százalékára leszorítani. Itáliának 2060-ig, Portugáliának pedig 2037-ig sikerül ugyanezt elérnie.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.