BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A bankadóról vitatkoznak a G20-ak

A G20-ak tagállamainak pénzügyminiszterei és jegybankelnökei várhatólag jóváhagyják az euróövezet adósságának megfékezésére kidolgozott terveket a Dél-koreai Busanban a hét végén tartandó konferenciájukon.

Az értekezleten megvitatják továbbá a pénzpiacokra vonatkozó új normák, beleértve a globálisan kivetendő bankadó tervét is. Az elképzelést támogatja az Egyesült Államok és Európa, más országok azonban, így Kanada és Ausztria ellenzi bevezetését, mert az ő bankjaiknak sértetlenül sikerült átvészelniük a globális válságot – jelenti az AP.

Az értekezletre utazva Timothy Geithner amerikai pénzügyminiszter bizakodásának adott hangot, hogy a globális gazdaság elég erős ahhoz, hogy megbirkózzék Európa bajaival.  A Világbank illetékesei pedig leszögezték: a G20-ak vezető gazdaságainak arra kell törekedniük, hogy támogassák a növekedést a fejlődő világban, ezzel is hozzájárulva a fenntartható, hosszú távú globális élénküléshez, és a válság visszatérésének elhárításához.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.