BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Barroso: Magyarország ne engedjen a szigorból

Az Európai Bizottság elnöke kifejezetten kérte Magyarországot és a többi tagállamot is, hogy ne engedjen a fiskális szigorból.

Orbán Viktor a José Manuel Barrosóval történő tegnapi találkozóját követően ígéretet tett arra, hogy 72 órán belül felvázolja gazdasági terveit az Európai Unió számára. Az Európai Bizottság elnöke az EurActiv jelentése szerint úgy fogalmazott: "a Bizottság azt üzeni Magyarországnak és minden tagállamnak, hogy gyorsítsa fel a fiskális konszolidációt és ne engedjen a szigorból. Hozzátette: ez az üzenet világos és nem tartalmaz semmilyen kétértelműséget.

Barroso kiemelte: Magyarországnak nem az EU kedvéért kell tartania a hiánycélt, hanem azért, mert ez önmagában fontos a gazdaság számára. A piacok megbüntetnek minden olyan lépést, amit a költségvetési szigor ellenében tesznek.

Az Európai Bizottság elnökének mondandója azért kap nagy hangsúlyt, mert a Fidesz vezetői részéről korábban többször felmerült: a gazdaság helyzete miatt nem lesz tartható a tervezett költségvetési hiány. A Bloomberg a találkozót úgy értelmezte, hogy Orbán visszatáncolt eredeti, gazdasági enyhítést célzó terveitől, amikor erős elutasítással találkozott az EU részéről.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.