BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Martonyi: Vége van az akut pénzügyi válságnak

Gazdasági gondok továbbra is vannak, de az akut pénzügyi válságnak vége van Magyarországon – mondta Martonyi János a Kurier című osztrák lap szerdai számában megjelent interjúban.

Az InfoRádió összeállítása szerint a külügyminiszter hangsúlyozta az osztrák lapnak, hogy a 3,8 százalékos GDP-arányos költségvetési hiányt nem akarja túllépni a kormány, és kiemelte, hogy ennek érdekében született egy gazdasági akcióterv.

A tervezett bankadóról szólva kijelentette: elismeri, hogy annak összege "meglehetősen magas", de ez csak az idei évre vonatkozik, 2011-ben és 2012-ben újratárgyalják. A külügyminiszter szerint az elmúlt tizenöt évben "hatalmas nyereségre" tettek szert a bankok Magyarországon a gyengébb konkurencia, az elégtelen ellenőrzés miatt és azért, mert kevés volt a jól tájékozott ügyfél.

Martonyi azt is hangsúlyozta, hogy tévedés egy elnöki köztársaság létrehozásának szándékát feltételezni. Meglátása szerint ez csupán egy kampány Orbán Viktor kormányfő ellen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.