BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Egyesült Államokban újra emelkednek az árak

Március óta először emelkedtek a fogyasztói árak az Egyesült Államokban.

Az Egyesült Államok fogyasztói árindexe a pénteken közzé tett adatok szerint szezonális alapon júliusban 0,3 százalékkal emelkedtek, éves alapon az inflációs ráta mértéke elérte az 1,2 százalékot.

A júniusi csökkenést követően az energia árak 2,6 százalékos mértékben emelkedtek, az élelmiszer jellegű termékek árának csökkenése pedig folytatódott, ahogy a megelőző két hónapban úgy júliusban is 0,1 százalékkal zsugorodtak az ilyen jellegű termékek árai. Éves alapon az élelmiszer árak 0,9 százalékkal, a benzin ára 7,4 százalékkal, a háztartási energia pedig 2,5 százalékkal emelkedett.

Az amerikai kiskereskedelmi eladások is nőttek júliusban a Kereskedelmi Minisztérium tájékoztatása szerint. Júliusban 0,4 százalékkal a korrigált érték 0,3 százalékos növekedést jelez, mely a fogyasztások bűvölésének továbbra is lassú bővülésére utal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.