BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megadóztatná a repülőjegyeket Németország

A német kormány illetékese megerősítette, hogy a német kormány adót vetne ki a repülőjegyekre, sőt, az eredetileg tervezettnél nagyobb összeget kérne a hosszú távú utak esetében.

Az eredeti tervek szerint a német állam 9 eurós adót vetett volna ki az európai járatokra, valamint a Marokkóba, Tunéziába, és Líbiába induló járatokra. A jelenlegi tervek szerint azonban Berlin 8 eurót fizettetne a rövid távú utak után, 25 eurót a középtávú, és 45 eurót a leghosszabb utak esetében.

A Dow Jones Newswires értesülései egybevágnak egy a Handelsblatt birtokába jutott előkészítő dokumentummal. Az adó kérdésében még közös nevezőre kell jutnia a gazdasági- a közlekedési, valamint a pénzügyminisztériumnak. Míg a gazdasági tárca csak átmeneti intézkedésnek szánta az adót, addig a pénzügyminisztérium állandó jelleggel vezetné be azt.

A terv szeptember elsején kerül a kabinet elé és a számítások szerint évente 1 milliárd eurós bevételt termel.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.