BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Adóbevételek: még mindig mínuszok

Miközben a hibás bevallások aránya csökkent, a fizetendő összegek tovább apadtak

Nominálisan is alig haladja meg a 2001-es szintet a tavalyi társaságiadó-bevétel, a vállalkozások által a költségvetésbe befizetett összeg 2002 és 2008 között egyetlen évben sem volt olyan alacsony, mint 2009-ben. A válság hatására ugyanis mind az értékesítés árbevétele, mind a költségek és ráfordítások összege mérséklődött a 2008-as mértékekhez képest, így a fizetendő adó összege is tovább apadt.

Hasonló képet mutat a 2009-es üzemi és üzleti tevékenységből származó összesített bevétel, itt ugyanis az előző évhez képest közel 12 százalékos a csökkenés – derül ki az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) tegnap közzétett adatsorából. A tavalyi adózási folyamatokról szóló tájékoztatón Varga Árpád, az APEH elnökhelyettese rámutatott: a mintegy 362 ezer kettős könyvvitelt vezető cég pénzügyi eredménye a 2008-as majd ezermilliárdos mínusz után „csak” 202 milliárdos negatívumot mutatott tavaly.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.