BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lassul a feldolgozóipar az eurózónában

Lassul az eurózóna feldolgozó iparának növekedése augusztusban a londoni székhelyű Markit Economics által szerdán közzé tett adatok szerint.

Február óta a legalacsonyabb rátával emelkedett az eurózóna feldolgozó ipara. Az elemzői 55,0 pontos várakozásokat felül múlta ugyan a szerdán közzé tett 55,1 pontos adat azonban így is nagymértékben csökkent az eurózóna 16 tagállamának feldolgozóipari indexe, mely júliusban 56,7 ponton állt.

Az euróval fizető országok árindexe 52,5 pontra esett vissza a korábbi 52,7 pontról, mely a március óta mért legalacsonyabb érték. A termelési index a júliusi 58,7 pontról 57,1 pontra csökkent.

Európa legnagyobb gazdaságában, Németországban valamelyest lassult a feldolgozóipar növekedése, Franciaországban azonban növekedett. Spanyolország és Olaszország indexe viszont csökkent, azonban még így is az 50 pontos zsugorodási határ felett mozognak. Az adatok a második félévére várható lassuló növekedési kilátásokat igazolják.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.