BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A magyar kormány "lassú halálra ítéli" a pénzpiacokat

A magánnyugdíj-pénztári pillér megszűntetésével a magyar kormány „lassú halálra” ítéli a magyar pénzpiacokat, mivel ez a lépés semmibe veszi a magánbefektetési kultúrát – mondta a Bloomberg hírügynökség megkeresésére a Baring Investment Services Ltd. londoni befektetési ház elemzője.

Mint ismeretes a kormány múlt heti bejelentése szerint, azok a magánnyugdíj-pénztári tagok, akik nem lépnek át az állami nyugdíjrendszerbe, elveszítik jogosultságukat az állami juttatásra 2011-től.

Matthias Siller, a Baring elemzője szerint ennek a lépésnek hatása lesz a pénzpiacokra is: a befektetési alapoknak a későbbiekben nagyon nagy kedvezményeket kell adniuk a magyarországi papírokat érintő befektetésekre, hogy kompenzálják a politikai kockázatot.

Habár a Budapesti Értéktőzsdének meg volt a fejlődési potenciálja a rivális varsói börzével szemben, hiszen Budapesten sok nemzetközi cég székel; a kormány lépéseivel azonban lassú halálra ítéli a pénzpiacokat – mondta Siller.

A Baring Európában, a Közel-Keleten és Afrikában mintegy 4 milliárd dollár értékű vagyont kezel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.