BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A németek megint megcsinálják

A nagy német gazdaságkutató intézetek és a berlini szövetségi kormány után most az OECD is jelentősen megemelte Németország gazdasági növekedésére vonatkozó prognózisát.

Az ipari országokat tömörítő szervezet szintén azzal számol, hogy a német gazdaság teljesítménye idén 3,5 százalékkal növekszik, a korábban várt 2 százalékkal szemben. Mint az OECD gazdasági kitekintéséből kitűnik, 2011-re a szervezet most 2,5 százalékos GDP-növekedést vár Németországban, az eddig feltételezett 2,1 százalék helyett.

Így már a jövő év harmadik negyedében ismét elérné a válság előtti szintet a gazdaság. "Pillanatnyilag Németország a konjunktúra mozdonya" - hangoztatta Felix Hübner, az OECD közgazdásza. Ugyanis a német GDP az idén több mint kétszer olyan mértékben nő, mint az euróövezet, ahol az átlagos növekedés 1,7 százalékos - jelenti az N24.

Rainer Brüderle német szövetségi gazdasági miniszter szerint a német munkaerőpiac rugalmassága fontos hozzájárulást jelentett a pozitiv fejleményhez. Az OECD becslése szerint a nemzetközi standarddal számolt munkanélküliségi ráta két éven belül a jelenlegi 6,9 százalékról 6,2 százalékra csökkenhet és ez jelentősen felpörgetheti a magánfogyasztást. A bérek a számítások szerint 2 százalékkal emelkednek az idei évben, a következő két évben pedig 2,8, illetve 2,1 százalékkal.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.