BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Budapesten ijesztget a sztárközgazdász - Megszorítások kellenek

Nouriel Roubini, a New York Egyetem professzora szerint Írország súlyos adósságválsággal nézhet szembe, és az Egyesült Államok is problémákkal küzdhet a súlyos fiskális terhek miatt.

Írország szuverén adósságválsággal nézhet szembe 2-3 éven belül – mondta Nouriel Roubini, a világgazdasági válságot előre látó jósprofesszor egy konferencián Budapesten.

Az Egyesült Államok, és más fejlett gazdaságok pénzügyi nehézségekkel nézhetnek szembe a súlyos fiskális terhek miatt – mondta a Roubini Global Economics elemzőház vezére. Ezeknek a gazdaságoknak fiskális megszorító intézkedésekre van szükségük a problémák kezelésére - figyelmeztet Dr. Végzet.

Az Egyesült Államok növekedése a második negyedévben nem lesz jobb az első negyedévesnél – mondta Roubini. Az elemző az USA első negyedéves 1,8 százalékos növekedését vérszegénynek nevezte. „Az ingatlanpiac az USA-ban W-alakú recesszióban van” – emelte ki.

A piacok fordulóponton vannak Nouriel Roubini szerint: ez a korrekció. Ez a kockázatkerülés és a volatilitás növekedését eredményezi – véli a közgazdász.

Roubini és Matolcsy találkoztak

Roubini ma látogatást tett a Nemzetgazdasági Minisztériumban, ahol Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterrel és vezető munkatársaival folytatott megbeszélést.

A nemzetgazdasági miniszter bemutatta a kormány gazdaságpolitikai célkitűzéseit, az eddig megtett lépéseket és a Széll Kálmán Terv alapján megvalósuló strukturális programot - közölte az NGM.

Románia és Magyarország komoly áldozatot hozott, fájdalmas intézkedéseket fogadtak el kormányaik, így gazdaságuk kezd talpra állni – mondta tegnap Bukarestben Nouriel Roubini közgazdász.

A nemzetgazdasági miniszter bemutatta a kormány gazdaságpolitikai célkitűzéseit, az eddig megtett lépéseket és a Széll Kálmán Terv alapján megvalósuló strukturális programot - közölte az NGM. -->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.