BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Londoni piros pont a kormánynak

Negatívról stabilra változtatta a Fitch londoni hitelminősítő Magyarország besorolásának kilátását.

Az intézet utoljára 2007 novemberében lépett hasonlót, igaz, akkor még BBB+ volt a magyar besorolás, míg jelenleg fenntartotta az akkorinál két fokkal alacsonyabb, BBB– minősítést. Ezzel tovább enyhülhetnek azok az aggodalmak, miszerint a „bóvli-kategóriába” sorolják a minősítést – ennek 2010-re került határára az ország.

A Fitch szakértőit meggyőzték a magyar államadósság-csökkentési tervek, 2013-ra a mainál közel 10 százalékponttal alacsonyabb, 71 százalékos GDP-arányos adósságrátát várnak. Az idei államháztartási többletet 1,8 százalékosra várják Londonban, míg a kormány legutóbb 2 százalékos irányszámot jelentett be. A jövő évi 2,9 százalékos GDP-arányos deficitterv teljesülését jósolják a hitelminősítő szakemberei. Ennél is fontosabb, hogy a bemutatott gazdaságpolitikai csomag megítélésük szerint gyorsíthatja középtávon a növekedést – tudósított a Bloomberg hírügynökség.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.