BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fantasztikus adat segítette a forintot a tengerentúlról

A kedvező amerikai munkanélküliségi adat hatására javult a kockázatvállalási étvágy a nemzetközi piacokon, amelynek hatására a forint is erősödni tudott.

Az Egyesült Államokban 103 000 munkahelyet teremtett a magánszektor – közölte a Munkaügyi Minisztérium. Az adat jóval kedvezőbb, mint a MarketWatch által megkérdezett közgazdászok konszenzusa, ugyanis az elemzők 53 ezres bővülést prognosztizáltak. A munkanélküliség azonban továbbra is magas, nem változott a 9,1 százalékos szintről.

A felülvizsgált augusztusi adat pedig 57 ezer lett, miközben az előzetes becslés azt mutatta, hogy egyetlen új munkahely sem született.

Az Egyesült Államokban a határidős vezető tőzsdeindexek emelkedni tudtak, és a nemzetközi befektetői hangulat javult.

A forint a délelőtti meredek gyengülés után a nap folyamán nagyrészt ledolgozta hátrányát, és a délelőtti 298,5 feletti árfolyamról 296,5 közelébe került. Az adat megjelentése után tovább erősödött a hazai deviza, 295,5 forint alatt jegyzik az eurót.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.