BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Oszkó a "bizottságosdiról": egyre erősebb bennem a gyanú

A közéleti vitákban egyébként fontos, és a gazdasági és társadalmi fejlődés szempontjából is kritikus problémakörök kibeszélését a jelenlegi kormány még mindig olcsó és manipulatív politikai haszonszerzésre használja és ezzel újra és újra hosszabb távon elkerülhetetlen gazdasági és társadalmi károkat okoz – írja blogjában Oszkó Péter.

Egyre erősebb bennem a gyanú, hogy az ilyesfajta alacsony szellemi színvonalú politikai akciókkal, vagy akár Budai Gyula ezzel párhuzamosan folytatott, részben önigazoló, de annál inkább személyeskedő mocskolódásaival arra akarnak rávenni, hogy október 23-án én is csatlakozzam a tüntetők tömegéhez és ilyen köznapi eszközökkel is hangot adjak a nyilvánvaló és már oly sokszor kifejezésre juttatott nemtetszésemnek – véli Oszkó Péter az Alkotmányügyi Bizottságnak a devizahitelezéssel kapcsolatos vizsgálódása kapcsán.

A volt pénzügyminiszter levélben indokolta meg, miért nem jelenik meg a bizottsági meghallgatáson, a levelet teljes egészében közli a Világgazdaság Online blogján. Ebben leszögezi, hogy a bizottság elé citálása indokolatlan, hiszen 2009 és 2010 között nem nőtt, hanem épphogy csökkent a devizahitelek állománya. Oszkó meglátása szerint a Budai Gyula vezette bizottság burkoltan hamis állításokat tesz, azt a benyomást keltve, mintha a devizahitelezést korlátozó intézkedéseket kizárólag a Fidesz-kormány tett volna.

A teljes levelet megtekintheti itt

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.