BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több országot is perrel fenyeget az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság arra készül, hogy beperli Ausztriát, amiért még mindig nem ültette át a gyakorlatba az EU által még 2006 decemberében jóváhagyott irányelvet a szolgáltatásokra vonatkozóan - írja a bécsi Die Presse pénteki száma.

Az irányelv lehetővé teszi az ajánlattevőknek, hogy a tevékenységüket Európa-szerte kínálhassák anélkül, hogy egyes EU-országok nekik nehézséget támasztanának. Az irányelv gyakorlatba ültetésének a határideje 2009. december 28. volt. Ám 22 hónappal később az osztrák parlament még mindig nem ültette át a gyakorlatba a szolgáltatásokra vonatkozó irányelvet. Az Európai Bizottság ezért csütörtökön közölte, hogy beperli Ausztriát az Európai Bíróságnál, és pénzbírság kiszabását követeli.

Amennyiben az Európai Bíróság megerősítik a jogszabálysértést, ez sokba kerülne: 44.876,16 euróba naponta, kereken 1,3 millió euróba havonta. Ausztrián kívül Németország és Görögország sem ültette át kielégítő mértékben a gyakorlatba az irányelvet. Nekik is az Európai Bíróság előtt kell ezért felelniük - írja a Die Presse.  

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.