BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyengülőben a magyar gazdaság hajtóereje

„A ma megjelent beszerzési menedzser index adatok kedvezőtlen hírt jelentenek a magyar gazdaságra nézve” - mondta el Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója.

Mind az eurózónás, mind a német beszerzési menedzser indexek csökkenést mutatnak, ez pedig azt jelenti, hogy a magyar gazdaság növekedése szempontjából kulcsfontosságú külső hajtóerő az elmúlt hónapok stabilizálódása után újra gyengült. A visszaesés a tőkepiacokra is negatívan hathat, és az elmúlt hónapok részvénypiaci emelkedését konszolidálhatja - vélekedett Horváth István.

„A magyar gazdaság növekedése gyakorlatilag évek óta egy szálon - a döntően az eurózónába irányuló export bővülésén – függ, amely immár elszakadni látszik” – mutatott rá a befektetési szakember.

Ez pedig mind az idei növekedési prognózist, mind a költségvetés végrehajtását negatívan befolyásolhatja. Az adatok megjelenését követően a forint árfolyama máris gyengülni kezdett, így kérdés, hogy a Magyarországgal szemben eddig türelmes befektetők bizalma kitart-e – hangsúlyozta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.