BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A nemzeti konzultáció 860 millióba kerül

8 millió 202 ezren kapják meg a kérdőíveket, ez személyenként 105 forintba kerül, vagyis összesen mintegy 860 millióba – mondta el Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő a nemzeti konzultáció kérdéseinek bemutatásán. A legutolsó kérdőíveket június 24-ig postázzák majd, és időben igencsak elhúzva, augusztus 20-ig érkezhetnek be a válaszok.

Az áfáról korábban már előkerült az a terv, hogy a luxuscikkek a mostaninál magasabb szinten adózzanak, a kormány most is több kulcsossá szeretné tenni az áfát – mondta Szijjártó. Ugyanígy egyértelmű a kormány álláspontja abban a kérdésben, hogy a válságadókat más, a nagy cégeket is terhelő adókkal kell kiváltani.

Ha augusztus végéig kell beérkeznie a válaszoknak, akkor semmilyen módon nem lehetséges az, hogy a június közepén elfogadandó törvényekben, mint például a tranzakciós adóról szóló, vagy a bankadót szabályozó javaslatban ezeket a véleményeket figyelembe vegyék. Lapunk kérdésére Szijjártó elmondta: ha úgy alakulnak a válaszok, akkor ezt idővel be fogják építeni az addig elfogadott törvényekbe.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.