BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

FT Magyarországról: újfajta járvány miatt kell aggódnia az EU-nak

Az Európai Uniónak újfajta járvány miatt kell aggódnia, ezúttal azonban nem az euróövezetből terjedő bajokról van szó, hanem az új, egykori kommunista EU-tagállamok antidemokratikus gyakorlatáról - írta csütörtöki szerkesztőségi cikkében a Financial Times.

A londoni gazdasági napilap írása szerint "először Magyarország kormánya írta át az alkotmányos rendet", most pedig a román kormány kezdett olyan hatalmi küzdelembe, amely az alkotmány eltiprásának veszélyét idézi fel.

Victor Ponta román miniszterelnök "nem Orbán Viktorhoz hasonló, gyújtó hatású jobboldali", azonban "nyugtalanító hasonlóságok" mutatkoznak azokban a módszerekben, amelyeket az általa vezetett balközép koalíció alkalmaz hatalma bebetonozására - írták.

Az EU-nak világossá kell tennie Bukarest, Budapest és "a hasonló módszerek iránt kísértést érző" más fővárosok számára, hogy az unió olyan klub, amelynek szabályai vannak, és készen is áll e szabályok érvényesítésére - áll a lap csütörtöki szerkesztőségi cikkében.

MTI-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.