BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Itt a szigor: szomszédunkat már rendre utasította az IMF

Újabb költségvetési kiigazítást és a reformok továbbvitelét ajánlotta a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Szlovákiának tegnap közölt jelentésében.

„A lefelé mutató kockázatok enyhítése és a növekedési kilátások javítása érdekében a strukturális reformok fokozására, a pénzügyi szektor felügyeletének erősítésére és további fiskális kiigazításra van szükség” – állítja a Nemzetközi Valutaalap.

A jelentés felhívja a figyelmet arra, hogy az európai gazdaságban tapasztalható újabb feszültségek veszélyeztethetik a helyi gazdaság helyrerázódását. Ajánlásaik szerint jobban működő munkaerőpiacra és jobb üzleti klímára lenne szükség, ez ugyanis növelné a foglalkoztatottságot és vonzaná a privát befektetéseket. Ez jótékonyan hatna a gazdasági növekedésre is, amely idén 2,6 jövőre pedig 3,3 százalék lehet az IMF szerint.

A szlovák pénzügyminisztérium júniusban azt közölte, hogy a gazdaság az idén jóval gyorsabban gyarapodhat a korábban tervezettnél, és 1,1 százalékról 2,5 százalékra javította idei GDP-növekedési prognózisát. Ezt az első negyedévi jobb eredményekre és a javuló nemzetközi környezetre alapozza. 2013-ban a növekedés 2,6 százalékos lehet a szlovák kormány szerint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.