BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyar gazdaság - Eddig nem látott rémes előrejelzés Londonból

A magyar gazdaság jövőre is csökkenést fog felmutatni, mivel az eurórégió, amely az export nagyobb részét veszi fel, még mélyebb recesszióba süllyed - véli a Capital Economics Ltd.

A londoni elemzőház előrejelzése szerint a magyar gazdaság zsugorodása jövőre 0,5 százalékos lesz, és ezzel az egyetlen olyan kelet-európai ország lesz, amely megmarad a recesszióban, miután idén 1,5 százalékos csökkenéssel számolhat.

Ugyanakkor a Bloomberg szerint a cég valamivel pozitívabb prognózist adott a cseh gazdaság alakulására nézve: az idei 0,8 százalékos csökkenés után jövőre 0,5 százalékos növekedést várnak az országtól, hozzátéve ugyanakkor, hogy Csehország is visszatérhet a negatív sávba a jövő évben.

A hírügynökség emlékeztet arra, hogy a jövő évi 1,6 százalékos GDP-növekedésre vonatkozó magyar prognózis az egyik fő akadályát jelenti az IMF-vel való segélytárgyalásoknak, amelyek elakadtak szeptember 6-án, miután a magyar kormány nem volt hajlandó lejjebb szállítani a prognózisát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.