BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Merrill Lynch: A Matolcsy-csomagok miatt jövőre is recesszió lesz

A Bank of America-Merrill Lynch bankcsoport londoni globális piacelemző részlegének (BofA Merrill Lynch Global Research) felzárkózó gazdaságokkal foglalkozó szakértői lefelé módosították a magyar gazdaság növekedésére vonatkozó előrejelzésüket. Véleményük szerint jövőre is recesszió lesz Magyarországon.

Bank of America-Merrill Lynch a gazdasági kilátásokkal kapcsolatban közölte, hogy rontotta a magyar gazdaság teljesítményére adott, 2013-ra szóló prognózisát, és jelenlegi előrejelzése szerint a magyar hazai össztermék (GDP) jövőre 0,3 százalékkal visszaesik. A ház eddig 0,8 százalékos növekedést várt Magyarországon 2013 egészében.

Az előrejelzés rontását a Bank of America-Merrill Lynch londoni elemzői azzal indokolták, hogy az elmúlt hetekben bejelentett három államháztartási egyenlegjavító intézkedéscsomag erőteljesen érinti a háztartásokat és a beruházásokat, a bankadó időbeli kiterjesztése és a pénzügyi tranzakciós illeték emelése pedig fenntartja a rendkívül feszes hitelkondíciókat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.