BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Többet adóznak a németek

Az első félévben 3,5 százalékkal növekedtek a német állam és a tartományok adóbevételei, amelyek összege 277 milliárd eurót ért el.

Az adatokat ma hozzza nyilvánosságra szövetségi pénzügminisztérium. A legutóbbi, májusi becslés szerint a pénzügyi tárca az idei egész évre 2,5 százalékos adóbevétel-többletre számit. Az első félévi kedvező fejleményt az idézte elő, hogy a jövedelemadóból jó 7 százalékkal nagyobb volt a bevétel.

A Handelsblatt jelentése szerint a munkavállalók az első félévben ötmilliárd euróval több jövedelemadót fizettek az adóhivatalnak, mint a tavalyi azonos időszakban. Az itt jelentkezett többlet mindenekelőtt azzal magyarázható, hogy csökkent az importot terhelő forgalmi adó a nyersanyagok olcsóbbá válása miatt. A második félévben azonban a pénzügyi tárca a gazdasági élénkülésre tekintettel növekedésre számít. Az új adatok azt is mutatják, hogy a nyereségtől függő adók is jelentősen növekedtek. A jelentés szerint a tőketársaságok az idei első félévben 9,3 százalékkal több társasági adót fizettek, a növekedés tehát "robosztus" volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.