BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elemző: Magyarország felzárkózott Oroszország és Törökország mögé

Az 5 milliárd dolláros kötvénykibocsátással Magyarország a régió legnagyobb hitelfelvevői közé – Oroszország és Törökország mögé – emelkedett, írja Timothy Ash, a Standard Bank vezető elemzője.

A piac szerint a magyar kormány a jövő évi választások előtt fegyverraktárat épít, írja a Bloombergen közzétett kommentjében a szakember.

Az elmúlt év egyik fő fejleménye, hogy az Orbán-kormány a korábban még jóval nagyobb tartalékot a közműeszközök vásárlására költötte el. (Az állam pénzügyi tartalékainak volumene augusztus végén 937,7 milliárd forinton, 5 éves mélyponton állt.) Ez része annak a stratégiának, amelynek célja a stratégiai eszközök feletti ellenőrzés visszaszerzése (és amelynek része a Mol gáztárolójának szerdán bejelentett megvásárlása), aminek eredményeként az árakat is hatékonyabban képes befolyásolni.

Nyilvánvalóan aggasztó, hogy a kormány ezzel a céllal pörgeti fel a hitelfelvételt – szögezi le Timothy Ash.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.