BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Horváth András: két amerikai céget próbáltak meg korrumpálni

Összefüggés lehet a magyar kormányzathoz köthető személyek Egyesült Államokból való kitiltása és a Horváth András által feltárt milliárdos áfacsalások között - írja a Népszava. A volt adóellenőr a lapnak elmondta, tud olyan esetről, amikor két amerikai cégtől is kenőpénzt próbáltak kicsikarni, ezek egy számlagyárat működtető magyar vállalattal üzleteltek.

A lap szerint két amerikai multicéggel kapcsolatban is korrupciós kísérlet történt, a két vállalat egy magyar gabonakereskedelmi cég vásárlója volt, utóbbi magyar cég Horváth András volt adóellenőr szerint milliárdos áfa-csalásokban vett részt. Mint Horváth András a Népszavának elmondta, egyik forrása úgy tájékoztatta, bizonyos személyek kenőpénzt próbáltak kérni a két amerikai vállalattól. Ezek egyike nagykereskedelmi cég, a másik gyártással is foglalkozik - tette hozzá, de a két amerikai céget nem nevezte meg.

A volt NAV-ellenőr minderről a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársainak is részletesen beszélt januári kihallgatásán. Vallomásában Horváth akkor arról is beszélt a lap szerint, hogy az érintett gabonakereskedelmi céggel kapcsolatos adóhatósági vizsgálatot felsőbb - NAV-on belüli - utasításra leállították. A volt adóellenőr szerint azt nem tudni, hogy a korrupciós kísérletben résztvevő személyek állami szerv alkalmazásában álltak-e.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.