BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rossz hír az autósoknak, jöhet a dugódíj Budapesten

2016-ban startolhat a dugódíj Budapesten, az Országgyűlés a jövő tavasszal dönt az ügyben. A díj a Budai körút és a Hungária körgyűrű által határolt területre vonatkozik majd, mértéke nagyjából 2 BKV-jegy ára lesz - értesült a Figyelő.

Politikai kockázata miatt nem foglalkozott mostanáig a dugódíjjal a fővárosi közgyűlés, ám néhány hónapon belül a parlament elé kerül a bevezetését lehetővé tevő törvényjavaslat - írta a Figyelő a Főpolgármesteri Hivatalhoz közelálló közösségi közlekedési szakértőre hivatkozva.

A lap szerint a korábbi javaslatokat nem dobják félre, azokra alapozva készül a behajtási díj közösségi közlekedésre gyakorolt hatásának modellezése, a zónák kialakítása és a tarifák megállapítása.

A dugódíj 2016-os startja olyannyira biztosnak tűnik, hogy az idén nyáron tesztelt és beüzemelt közterületi parkolás egységes mobilfizetési rendszerét eleve úgy fejlesztették ki, hogy a dugódíj fizetésre is alkalmas legyen - írták.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.