BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Varga ma bemutatja, hogyan fogunk adózni jövőre

Kormányszóvivői tájékoztatón mutatja be ma délután Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a 2015-ös adórendszerünk működését. Az ígéret szerint a kormány ma az Országgyűlés elé terjeszti a 2015. évi adótörvény-javaslatot.

Egyre több információ szivárog ki a költségvetésről is. Megtört a reformlendület a jövő évi büdzsében nem kell nagy változásokra számítani – értesültük. Úgy tudjuk, a kabinet maradt az eredeti prognózisoknál is, és 2,5 százalékos növekedésre alapoz, miközben sikerült megoldani a hadügyi büdzsé vállalt duplázását is.

Az is egyre biztosabbnak látszik, hogy a költségvetésben – amelyet az előzetes terveknek megfelelően tegnap a Költségvetési Tanácsnak benyújtottak, és a jövő héten terjesztenek az Országgyűlés elé – nem lehet nagy változásokra számítani. Emelkedő reálbérek, kiszámíthatóság, csökkenő adósság és növekedés – kormányzati forrásaink így jellemezték a jövő évi, a hivatalos nyilatkozatokban a „bankok elszámoltatásának költségvetése”-ként aposztrofált dokumentumot. Az elszámoltatáshoz valószínűleg kevés dolog kapcsolódik majd közvetlenül (hacsak nem egy pénzintézeteknek adott, ehhez köthető leírás a bankadóból). Valószínű, hogy kimarad a nagy ellátórendszerek gyors átalakítása is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.