BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Amerika védővámot vezetne be

Az Egyesült Államok Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsága védővámot vezetne be – az amerikai Whirlpoolnak kedvezve –, hogy az amerikai piacon visszaszorítsák a Samsung és az LG mosógépeinek terjedését – írja a Reuters.

A terv szerint 1,2 millió darab mosógép importálása felett lépne érvénybe a védővám, amely az első évben 50, a harmadik évre 40 százalékra esne vissza, ám a küszöbértékről még nincsen konszenzus.

A Samsung és az LG hangsúlyozta: a vám bevezetése nyomán emelkednének az árak, csökkenne a választék, s az intézkedés a munkahelyteremtésre is negatív hatást gyakorolna. Az LG körülbelül 1,2 millió mosógépet értékesíthet idén az USA-ban, a Samsung szóvivője nem nyilatkozott.

A két dél-koreai cég fontolgatja, a következő években háztartásigép-gyárakat nyit az Egyesült Államokban, hogy megkerülhesse a tervezett védővámot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.