BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hamarosan teljesítheti az EU célját Magyarország

Belátható időn belül 75 százalékos lehet a 20-64 év közöttiek foglalkoztatása Magyarországon, amivel eléri az EU által 2020-ra kitűzött célt a korosztály foglalkoztatási arányát tekintve – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Cseresnyés Péter közölte: Magyarország már most 73 százalék feletti arányt tud felmutatni, szemben az Európai Unió 70-71 százalékos átlagával.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hozzátette: Magyarországon egyetértés van abban, hogy „a segély helyett munkát” alapelvet kell érvényesíteni.

Aki akar és tud, az tudjon dolgozni, találjon munkát és ez meg is érje!

- vélekedett.

Az elv alkalmazásának már látszanak az első eredményei, soha annyian nem dolgoztak Magyarországon, mint most – mondta az államtitkár.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.