BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Varga Mihály megbízatása a folyamatosságot jelzi a piacoknak

Az a hír, hogy Varga Mihály vezeti továbbra is a Nemzetgazdasági Minisztériumot, üzenet a piacoknak – mondta az M1 aktuális csatorna műsorában a Századvég Alapítvány közgazdásza, aki az IMF aktuális GDP-előrejelzéséről is beszélt.

Orbán Viktor miniszterelnök azon bejelentése, hogy továbbra is Varga Mihály vezeti a Nemzetgazdasági Minisztériumot, üzenet a piacoknak, azt üzeni, hogy marad az eddigi fegyelmezett költségvetési politika – mondta a Századvég Alapítvány közgazdásza szombaton az M1 aktuális csatorna műsorában.

Varga Mihály, a régi-új nemzetgazdasági miniszter
Fotó: Vémi Zoltán

Regős Gábor elmondta azt is, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a korábbi 3,4 százalékról, 3,8 százalékra módosította a magyar GDP 2018-as bővülésére vonatkozó előrejelzését.

Az elemző hozzátette, hogy az IMF általában a pesszimistábbak közé tartozik, erre utal, hogy miközben az elmúlt évben 4 százalékos volt a magyar GDP növekedése, a valutaalap előrejelzésében csupán 2,9 százalék szerepelt.

A Századvég közgazdásza végül közölte, hogy a belföldi elemzők konszenzusa szerint jövőre 3 százalékot kicsit meghaladó mértékben nő a magyar gazdaság.

A következő években is a tartós, évi 4 százalék körüli növekedés, a stabil pénzügyi alapok fenntartása, az államadósság csökkentése, az államháztartási hiány további mérséklése és a teljes foglalkoztatás megvalósítása kiemelten fontos marad – mondta Varga Mihály pénteken.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.