BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Alig ismert itthon a fintech fogalma

A magyarok döntő többsége nincs tisztában a fintech fogalmával, viszont jelentős hányaduk nyitott az új technológiák használatára a pénzügyeiben is.

A magyarok 80 százalékának a fintech mint fogalom még mindig ismeretlen – derül ki a Cofidis Hitel Monitor országos reprezentatív kutatás friss adataiból.

Ezzel együtt a kutatás szerint sokan hallottak az olyan megoldásokról, mint a mobilos fizetés (57 százalék), videós azonosítás (41) vagy virtuális pénzzel történő fizetés (39 százalék). Legalább egy konkrét megoldásról a válaszadók 68 százaléka hallott már. A legújabb pénzügyi informatikai technológiákra a többség – a válaszadók 57 százaléka – nyitott, de még kevesen használják őket a mindennapok során (17 százalék).

Fotó: Pixabay

A fintech megoldásokba vetett bizalom alapján a magyar társadalom három jól elkülönülő csoportra oszlik – állapítja meg a felmérés.

A lakosság 17 százaléka tartozik a pionírok közé: ők nemcsak hogy nyitottan állnak az újdonságokhoz, de használják is a legújabb informatikai pénzügyi szolgáltatásokat. A második csoport a fontolva haladóké 40 százalékos aránnyal: rájuk jellemző az óvatosság. Az utolsó, 43 százalékos súlyt képviselő csoport az elzárkózóké: a jellemzően 50 évesnél idősebb korosztály tagjai.

A teljes cikket a Világgazdaság szerdai számában olvashatja

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.