BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fenntartható módon gazdálkodnak a városok

Az ország valamennyi, vagyis 322 városi rangú településének 2015-2016-os gazdálkodását vizsgálta az Állami Számvevőszék.

Stabil, fenntartható, nem igényel rendszerszintű beavatkozást a magyarországi városi önkormányzatok gazdálkodása – jelentette ki az Állami Számvevőszék (ÁSZ) alelnöke pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

 

Warvasovszky Tihamér annak az ellenőrzésnek a tapasztalatairól számolt be, amelynek során az ország valamennyi, vagyis 322 városi rangú településének 2015-2016-os gazdálkodását vizsgálta az ÁSZ az Önkormányzati Kockázati Megfigyelő Rendszer (Ökomer) használatával.

Az alelnök hangsúlyozta: a fenntartható pénzügyi és vagyongazdálkodási stabilitás annál is inkább fontos ezen településeken, mert 3,3 millió polgárnak adnak otthont, és a költségvetésük a bevételi és a kiadási oldal együttesével meghaladja az 1400 milliárd forintot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.