BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hátszelet kaptak a beruházások

A hétszemélyes autó után járó támogatást 2022 végéig igényelhetik a családok, a kedvezmény a vételárnak legfeljebb a fele lehet – jelentette be Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára.

Az otthonteremtési program ez év január végéig 97 ezer család lakáshoz jutását segítette, a családok mintegy 282 milliárd forintot kaptak az államtól – válaszolta a Világgazdaság kérdésére a Pénzügyminisztérium (PM) sajtóosztálya. E célra a kormány 242 milliárd forintot különített el a költségvetésből, de az összeg túlléphető, ha többen szeretnének támogatáshoz jutni.

A tavalyi negyedik negyedévben 16,9 százalékkal bővültek a magyarországi beruházások. Ebben jókora szerepe volt annak is, hogy az otthonteremtési program révén 24 százalékkal nőttek a lakásépítésekhez és az infrastruktúra-fejlesztésekhez köthető építkezések.

Forrás: Vémi Zoltán / VG

A sajtóosztály hangsúlyozta, hogy a program folytatására és további intézkedésekre rendelkezésre áll a szükséges fedezet, a program kiterjesztése és a feltételek könnyítése pedig még több gyerekes család otthonteremtését segíti. A költségvetésben a következő évtizedekben is százmilliárdos nagyságrendű kiadás lesz az otthonteremtési program – mondta lapunk kérdésére Regős Gábor, a Századvég makrogazdasági csoportjának vezetője.

A teljes cikk a Világgazdaság szerdai számában olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.