BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Satuféket nyomott az ipar márciusban

A termelés 10,0 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól. A járvány miatt megváltozott gazdasági folyamatok hatása ebben az időszakban már jelentős volt.

Márciusban 5,6 százalékkal csökkent az ipari termelés, a munkanaphatástól megtisztított adatok szerint

10,0 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól. A koronavírus-járvány miatt megváltozott gazdasági folyamatok hatása ebben az időszakban már jelentős volt

– erősítette meg szerdán kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Fotó: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

Az előző hónaphoz képest 10,4 százalékkal visszaesett a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás márciusban.

Az ipari export volumene 8,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Az ipar belföldi értékesítése 0,8, ezen belül a feldolgozóiparé 1,9 százalékkal mérséklődött az előző év azonos hónapjához képest.

Az előző havi növekedéssel szemben a járműgyártás 19,8 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.

A számítógépek, elektronikai, optikai termék gyártása 1,7 százalékkal emelkedett, az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártása számottevően, 12,7 százalékkal nőtt az előző év azonos hónapjához viszonyítva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.