BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ezekre az adatokra várunk pénteken

Itthon kiskereskedelmi forgalmi adatok, míg az USA-ból foglalkoztatási adatok érkeznek.

Németország

A hét utolsó napján Németországban közzéteszik az ipari termelési adatokat, illetve a külkereskedelmi mérleg és a külkereskedelmi egyenleg statisztikáját. Az ellátási láncban kialakult zavarok nyomán az ipari termelésben az elemzők nem várnak fordulatot az előző hónapokhoz képest. A novemberi 0,6 százalékos csökkenés után decemberre 0,8 százalékos mínuszt várnak éves összehasonlításban. A külkereskedelmi mérleg 12,8 milliárd eurós többletet mutathatott novemberben, a külkereskedelmi egyenleg viszont 0,2 százalékkal csökkenhetett.

Magyarország

Ma teszi közzé a kiskereskedelmi forgalmi adatokat a Központi Statisztikai Hivatal. Az előző hónapokban rendre 5 százalék feletti növekedésről számoltak be, novemberben 5,7 százalékos bővülés volt éves összehasonlításban.

Amerikai Egyesült Államok

Az Amerikai Egyesült Államokban ma több foglalkoztatási adat is megjelenik. Közzéteszik a tisztított munkanélküliségi ráta decemberi alakulását, amely novemberben 7,8 százalékon állt. Megjelenik az aktivitási ráta is, amelyben nem várható változás, az előző havi 61,8 százalékos szint feltételezhetően minimálisan mozdulhatott el pozitív irányba. A 4,2 százalékos munkanélküliségi rátában sem számítanak változásra az elemzők.

Eurózóna

A mostani helyzet egyik legfontosabb adatáról fognak számot adni az eurózónára vonatkozóan, megjelenik a decemberi fogyasztói árindex, és kiderül, mekkora volt az átlagos infláció az év végén. Emellett az Eurostat a kiskereskedelmi forgalmi adatokat is közli decemberre vonatkozóan. A novemberi 1,4 százalékos növekedés után decemberre az elemzők 5,6 százalékos bővülést várnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.